Lelövéssel fenyegette a rendőröket egy nógrádi féleszű

Lelövéssel fenyegette a rendőröket egy nógrádi féleszű

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőröket lelövéssel fenyegető férfit. A nyomozók indítványozzák az elkövető letartóztatását.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök 2023. június 6-án, délután megjelentek egy nógrádi település ingatlanán, mert a bejelentés szerint egy férfi bántalmazta az idős lakótársát. Az intézkedő rendőrök a bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki a kihangosított telefonon keresztül közölte, hogy ha a rendőrök utána mernek menni, akkor le fogja őket lőni.

A rendőrök röviddel ezután megtalálták a férfit a település egyik büféje előtt, ahol – miután meglátta őket – rögtön a rendőrök felé indult és hangosan azt kiabálta, hogy „Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!”, miközben a kezeiben lévő, fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el a kezében lévő tárgyakat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik rendőr figyelmeztetés céljából a levegőbe lőtt.

A férfi erre mindkét kezét leengedte, és az egyik kezében lévő, fegyvernek látszó tárgyat ismételt figyelmeztetésre eldobta, azonban a másik kezét a háta mögé rejtve közölte a rendőrökkel, hogy amit eldobott, az egy riasztó pisztoly volt, viszont a hátratett kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd egy hirtelen mozdulattal a fegyvert előrántotta és az egyik rendőr felé irányította.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatta. A gyanúsított a kihallgatás során nem tett vallomást.

A regionális nyomozó ügyészség – mivel az elkövetővel szemben fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozza a férfi letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »