Lelki fröccs: Bánni a dolgokat

Lelki fröccs: Bánni a dolgokat

Lelki fröccs: Bánni a dolgokat szaszifanni2023. 03. 20., h – 10:47

Bánni a dolgokat. Lehet. Volt is már olyan az életben. Tán nem is egyszer. Jött valami vagy valaki, akivel nem úgy vagy éppen amúgy bántál, viselkedtél. Megbántam. Mondjuk. Mondjuk? Elégszer? Elég vajon egyszer?

Bánni a dolgokat lehet. Olykor szükség is van rá, a lélek legbelül legalábbis úgy érzi. Amikor őszintén tudod, hogy hibáztál, hogy bántottál, hogy lehetett volna másként is. Elmondod? Magadnak? Másnak?

Bánni a dolgokat. Lehet. Kiváltképp, ha célod van vele. Hogy mondod, hogy máshogy szeretted volna, hogy az nem úgy volt eredetileg kitervelve, ahogy az végül elsült. Hogy bánod, hogy így vagy éppen úgy alakult. Őszintén. Szívből.

Hírdetés

Bánni a dolgokat. Lehet. Attól viszont még nem tudod visszafordítani. Nem tudod nem megtörténtté tenni a helyzeteket, érzéseket. A visszafordíthatatlant nem tudod visszafordítani. Így hát lehet bánni a dolgokat, csak éppen kevésbé érdemes. Tépelődni, rágódni rajta. Ülni napokig, hetekig, évekig. Akkor és ott döntöttél, úgy tetted, tettél, amit. Lehet bánni, de nem érdemes. Nem tudsz visszamenni és máshogy csinálni. A múltba semmiképp. Nincs is rá szükség. Ha elmondtad, leginkább magadnak, akkor lépj tovább. Gyere ide a jelenbe.

Hogy miért? Mert a jövődre viszont tudsz hatni. Azért, hogy ha lehet, ne kelljen megbánni dolgokat. Arról meg csak itt és most tudsz dönteni. Szóval dönts, hogy ne kelljen bánni.

 

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »