Lelkészbeiktatás Szőlősgyulán és Ukrajna megkezdte a nemzetközi covid-igazolványok kiadását: június 7-i hírösszefoglaló

Lelkészbeiktatás Szőlősgyulán és Ukrajna megkezdte a nemzetközi covid-igazolványok kiadását: június 7-i hírösszefoglaló

Lelkészbeiktatás Szőlősgyulán – Követni, pásztorolni, gyümölcsöt teremni; Ukrajna megkezdte a nemzetközi covid-igazolványok kiadását; Zelenszkij: Ukrajnát azonnal fel kell venni a NATO-ba, mert veszélyben van; Több mint 70 ezer hrivnyára bírságoltak meg egy sofőrt Kárpátalján; A Fehér Ház nem hívja meg Zelenszkijt Washingtonba a Naftogaz vezetősége leváltását követően. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 7-én.

Nagy dolog egy közösség életében, amikor lelkész és gyülekezet egymásra talál, szövetséget köt. Laskoti Zoltán hét éve szolgál a Szőlősgyulai Református Egyházközségben kihelyezett, illetve beosztott lelkészként, meghívását/megválasztását követően pedig vasárnap sor került hivatalos beiktatására is.

Ukrajnában covid-igazolványt kaphatnak azok, akiket a koronavírus elleni vakcina mindkét adagjával beoltottak. A dokumentumot angol vagy francia, emellett ukrán nyelven töltik ki. A tanúsítvány csak akkor lesz érvényes, ha az oltást sürgősségi felhasználásra a WHO jóváhagyta – hangsúlyozták az Egészségügyi Minisztériumban.

Hírdetés

Azonnal meg kell oldani az Ukrajna NATO-belépésével kapcsolatos kérdést, mert az ország veszélyben van, és éppen most van szüksége segítségre – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök. A jelentés szerint az államfő hiszi, hogy Ukrajna idővel belép a NATO-ba, azonban úgy véli, sok ukrán egyre kevésbé hisz ebben. Ez szerinte nagy probléma.

Kárpátalján június 6-án a járőrök egy ittas sofőrt fedeztek fel, akit előzőleg a bíróság megvont az autóvezetés jogától. Mivel a férfi nem tett eleget a bírósági határozatnak, a járőrök a helyszínre hívták a nyomozókat, akiknek átadták az ügyet. Az ellenőrök több közigazgatási jegyzőkönyvet állítottak ki a szabálysértő ellen. A bírságok összege 71 400 hrivnyát tett ki.

A Naftogaz vezetősége cseréje kapcsán kialakult botrány miatt a Fehér Ház nem hívja meg Volodimir Zelenszkij államfőt Washingtonba Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója előtt. A kiadvány szerint a lépés aggodalmat keltett Biden adminisztrációjában, miszerint Zelenszkij „egyet hátralépett a korrupció elleni küzdelemben”.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »