Lekötötték szájukat, zsákokba rakták, és a szemétgödörbe hajították a kutyákat – a csodával határos módon menekültek meg

Ismeretlen tettesek több tíz kutyát fogtak be, zsákokba zárták őket és egy szemétgödörbe dobták a Galac megyei Tudor Vladimirescu községben – számolt be a News.ro portál.

Egy helyi állatvédő szervezetnek csak az állatok egy részét sikerült megmentenie. A Galac Megyei Rendőrség eljárást indított, hogy megtalálja és felelősségre vonja az állatkínzókat.

A Help Lăbuş nevű állatvédő szervezet Facebook-oldalán közölte, hogy szemtanúk beszámolója szerint hat férfi csövekkel, láncokkal és zsákokkal felszerelkezve fogta be a több mint 25 kutyát, lekötözték a szájukat, rafiazsákokba zárták őket, és bedobták a szemétgödörbe. Az állatvédőknek 24 felnőtt kutyát és három kölyökkutyust sikerült megmenteniük két nap alatt. Segítségükre sietett a Tierhilfe SternenTiere Egyesület is, amely átvett tőlük tíz állatot. Két kutyát nem sikerült megmenteniük, és egy még mindig kritikus állapotban van – írták ki Facebook-oldalukra a Help Lăbuș Egyesület tagjai.

Most örökbefogadó gazdikat keresnek a megkínzott állatok számára, akik a csodával határos módon élték túl a jól kitervelt, kegyetlen gaztettet. A Galac Megyei Rendőrség sem hagyja annyiban a dolgot, állítólag az egyik elkövetőt az autója alapján sikerült beazonosítani. A galaci állatrendőrség is kiadott egy közleményt, amelyben kérik a lakosok segítségét, hogy fényt deríthessenek az állatkínzó bűncselekmény részleteire, és beazonosítsák az elkövetőket.

Hírdetés

A Help Lăbuș egyesület Facebook-oldalán megköszönte a rendőrség hathatós segítségét. Itt nézhetik meg a fotókat a megmentett kutyusokról:

Numarasem 8 suflete ramase in urma noastra, triste, deznadajduite ca nu le-am putut lua de la groapa de gunoi de la…

Közzétette: Help Labus – 2021. április 30., péntek

(News.ro/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »