Lehet készülni, némileg felforgatják a Szegedi Tudományegyetem képzéseit

Lehet készülni, némileg felforgatják a Szegedi Tudományegyetem képzéseit

A következő tanévben akár geoinformatikus vagy könyvtárostanár mesterszakokon is koptathatják az iskolapadot a hallgatók a Szegedi Tudományegyetemen.

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, a társadalom és természettudomány területekig.

Az egyetemen a 2023/24-es tanévtől új szakokat indítanak. Az intézmény célja ezzel, hogy a jelentkezők aktuális élethelyzetüknek, tudásuknak és előképzettségüknek megfelelő területen szerezzenek életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot.

Az intézmény új szakként

Hírdetés

  • az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzést indít levelező tagozaton.
  • A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon négy féléves könyvtárostanár mesterképzést, valamint szintén négy féléves természettudomány-környezettan szakos tanár mesterképzést indít, mindkettőt levelező tagozaton.
  • A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés indul levelező tagozaton.
  • A Természettudományi és Informatikai Karon pedig geoinformatika mesterképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók nappali és levelező tagozaton.

A Szegedi Tudományegyetem 13 képzési területen több mint 550-féle képzést kínál leendő hallgatóinak.

Nyitókép: Facebook/Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Felvételi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »