Legidősebb tagját ünnepelte Londonban a magyar ajkú katolikus közösség

Legidősebb tagját ünnepelte Londonban a magyar ajkú katolikus közösség

Az angliai Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Főlelkészséghez kötődő magyar ajkú közösség március 5-én legidősebb tagját, a 100. születésnapját ünneplő Alton Évát köszöntötte a londoni Szent István Házban.

„100. születésnapját ünnepli március 14-én Alton Éva testvérünk, aki közösségünk legidősebb, ám máig aktív és oszlopos tagja. Ebből az alkalomból a múlt vasárnapi szentmisét érte és a családjáért mutattam be, s az egész londoni magyar katolikus közösség nevében köszöntem meg a jó Istennek Éva néni elmúlt 100 évét” – osztotta meg szerkesztőségünkkel Csicsó János angliai magyar főlelkész, aki arról is beszámolt, hogy Éva néni Kassán született 1923-ban, ahonnan családjával a II. világháború kitörése előtt először Magyarországra, Budapestre menekült, majd a háború végén Angliába. Azóta él Londonban, de magyarságáról és a katolikus hitéről sosem mondott le, őrizte, ápolta az otthonról hozott hagyományokat, a nyelvet, hűen gyökereihez.

Hírdetés

Az ünnepi szentmisét követően Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet hazája jókívánságait tolmácslta Éva néninek, majd az Angliai Római Katolikus Magyarok Egyesülete nevében Hastings Mária elnök köszöntötte az ünnepeltet. Az esemény agapéval és természetesen tortaevéssel zárult.

Forrás és fotó: Magyarok Nagyasszonya Angliai Magyar Római Katolikus Főlelkészség

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »