Lázadás a debreceni menekülttáborban, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a főutat is lezárták

Lázadás a debreceni menekülttáborban, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a főutat is lezárták

Áll a bál a menekülttáborban, egyelőre nem tudni, miért tört ki, de a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a Sámsoni utat a befogadó állomás előtt lezárták – írja a Dehír.

A 800 emberre tervezett táborban egyébként jelenleg körülbelül 1600-an tartózkodnak. A portál elérte Harhai Zsoltot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatóját, de egyelőre ő is tájékozódik.

Az esetről egy olvasónk is tájékoztatott, ő azt írja (megerősíteni egyelőre nem tudjuk), több százan randalíroznak, többüknél fegyver is van, és lángoló barikádot emeltek a Sámsonin! A tűzoltók is helyszínre mentek.

Frissítés: a Haon híre:

Komoly incidens a debreceni menekülttábornál, a főutat is lezárták!

Nagy erőkkel vonult a rendőrség a debreceni menekülttáborhoz a Sámsoni útra, ugyanis a befogadóállomás területén komoly konfliktus robbant ki – erősítette meg a Hajdú-bihari Napló értesülését percekkel ezelőtt a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

Dr. Dobó Dénes az összeütközés lényegéről még nem tudott érdemi információval szolgálni, de azt elmondta, hogy az intézkedésekkel összefüggésben jelenleg is le van zárva a 471-es főút érintett szakasza.

Mindenesetre a DKV azt írta, a rendőrség lezárta a Sámsoni úti autóbusz fordulót, ezért a 19-es autóbusz közlekedése átmenetileg változik. A lezárás ideje alatt a 19-es autóbuszok nem érintik a Sámsoni út elnevezésű megállóhelyet. Az autóbuszok a Lovas utca megállóhely után a Júlia-telep elnevezésű megállóhelyen várják meg a menetrendi indulási időt.

Kukák égtek

Információink szerint kukákat gyújtottak meg a Debreceni Befogadóállomásnál. A helyszínre egy tűzoltófecskendő érkezett – tájékoztatta szerkesztőségünket Madai Petra, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Mint elmondta, a helyszínen három szelektív hulladékgyűjtő edény lángolt, amelyeket a tűzoltók oltottak el.

Korábban írtuk: Kis híján zendülés tört ki Röszkén, menekült úréknak ugyanis nem tetszett, hogy lefényképezik őket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »