Lánya 10 éves osztálytársával szemben követett el szexuális erőszakot az „apa”

Lánya 10 éves osztálytársával szemben követett el szexuális erőszakot az „apa”

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, aki gyermeke osztálytársához többször szexuális indíttatással közeledett.

Hírdetés

A Somogy megyei kisvárosban élő negyvenes éveiben járó férfi 2019 őszén szexuálisan közeledett egyik gyermeke 10 éves osztálytársához, aki a hétvégén náluk vendégeskedett. Néhány héttel később a vádlott gyermekeit ismételten meglátogató, a szobában rövid időre egyedül maradó kislánnyal szemben megismételte a szexuális cselekményt.

Az ügyben első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete és hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben a védelem enyhítésért fellebbezett. A fellebbezés folytán folyamatban lévő másodfokú eljárásban a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »