Lángol egy mûanyagraktár Nagyszalontán, a helyiekre egyelõre nem, de egy magyarországi településre veszélyes lehet a füst

Lángol egy mûanyagraktár Nagyszalontán, a helyiekre egyelõre nem, de egy magyarországi településre veszélyes lehet a füst

Kigyulladt hajnalban egy műanyagot tároló raktár Nagyszalontán, Bihar megyében. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a hatóságok azt ígérik, kiadják a vészhelyzeti figyelmeztetést, ha a füst lakott település felé szállna.

Hírdetés

A tűz nagy erőkkel ég, mérgező füst száll fel az épületből. A tűzoltók kiérkezésekor egy 600 négyzetméteres csarnok lángolt, és két mellette levő is kigyulladt. Jelenleg a tüzet lokalizálták, nem áll fenn a tovább terjedés veszélye – mondta a Digi 24-nek Camelia Roșca, a Bihar megyei vészhelyzeti hatóságok szóvívője, aki azt is elmondta, a raktár a város szélén van, de 100 méterre tőle már vannak lakóházak. Ha a szél arra fordulna, akkor SMS-ben fogják értesíteni az ott lakókat a RO Alert rendszeren keresztül.

Octavian Berceanu, a környezetvédelmi gárda vezetője azt mondja, műanayagszatalok gyártásához használatos műanyag sűrítmény lángol, és a füst jelenleg egy magyarországi település felé száll. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »