Lábuknál fogva lógathatták ki az ablakon a diákokat idősebb iskolatársaik

Lábuknál fogva lógathatták ki az ablakon a diákokat idősebb iskolatársaik

Lábuknál fogva lógathatták ki az ablakon a diákokat idősebb iskolatársaik Balaskó Réka2023. 11. 21., k – 12:23

Az iskolai zaklatás egy pozsonyi általános iskolában történhetett. Minderre egy névtelen tag hívta fel a figyelmet a Pozsonyszőlős (Vajnory) lakóit tömörítő Facebook-csoportban.

A névtelen tag szerint az iskola tud a zaklatásról, de nem tesz semmit annak érdekében, hogy a gyerekek stresszmentesen járhassanak iskolába. A kommentszekcióban sokan csatlakoztak hozzá, és arról számoltak be, hogy az iskolában az ilyen magatartás, nem újkeletű – közölte a Pravda.

Hírdetés

A városrész polgármestere, Michal Vlček felszólította a szülőket, hogy tájékoztassák a helyi hatóságot az iskolai zaklatásról, hozzátette, hogy mindez nem a közösségi oldalakra való, inkább az illetékes hatóságoknak kell vele foglalkozniuk.

Ugyanígy az iskolai vezetők sem tartják jó ötletnek, ha a zaklatást névtelenül, közösségi hálózaton keresztül vitatják meg. „Ezt a kommunikációt tisztességtelennek, valamint a kiberbántalmazás megnyilvánulásának és elősegítésének tartjuk. Ezzel szemben a szülőkkel nyílt, tisztességes és tiszteletteljes kommunikációra törekszünk” – reagált az iskola.

(startitup.sk, pravda)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »