Labdarúgó NBI – Az Újpest kiütésével lépett dobogóra a Puskás Akadémia

Labdarúgó NBI – Az Újpest kiütésével lépett dobogóra a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC 5-1-re legázolta a vendég Újpest FC-t vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 5-1 (1-0) Pancho Aréna, v.: Vad II

gólszerzők: Corbu (10.), Colley (62., 68.), Slagveer (74.), Zahedi (89.), illetve Varga B. (83.)

sárga lap: Baluta (88.), illetve Anculasz (65.)

Hírdetés

Puskás Akadémia: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Brandon – Plsek (Baluta, 84.), Favorov (van Nieff, 75.), Levi – Gruber (Zahedi, 75.), Colley (Szolnoki, 84.), Corbu (Slagveer, 57.)

Újpest: Nikolic – Pauljevic, Szabó II B., Anculasz, Hall, Kastrati (Boumal, 61.) – Mörschel (Onovo, a szünetben), Jakobi, Mack (Croizet, 61.) – Mudrinski (Ambrose, 78.), Csoboth (Varga B., 78.)

Jól kezdett a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, gyorsan vezetéshez is jutott. Tovább támadott a felcsúti csapat, főként Colley és Corbu volt elemében, de a ziccerekből nem született újabb gól Nikolic kapus bravúrjainak köszönhetően.

A kiesés elől menekülő Újpest az egész első félidőben passzív volt támadásban, kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.

Fordulást követően negyedóra alatt több gólszerzési lehetősége volt a vendégeknek, mint az első játékrészben. Ennek ellenére a Puskás Akadémia percek alatt megtriplázta előnyét, Lamin Colley első és második NB I-es gólját érte el. Teljesen szétesett az Újpest, amit jól jelzett a negyedik hazai gól előtti szituáció: a kapufáról középre kipattanó labdát hárman is csak nézték, közöttük a felcsúti csatár könnyedén az üres kapuba belsőzött. A hajrában a csereként beállt Varga Balázs szép lövéssel szépített az eredményen, de egy gyors kontra végén Zahedi visszaállította a négygólos különbséget és beállította a végeredményt.

Nyitókép: NiseriN/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »