Labdarúgó NB I – Elmozdult a kieső zónából a Fehérvár

A Fehérvár 2-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgóNB I 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így – többek között a kispestieket megelőzve – elmozdult a kieső zónából.

NB I, 24. forduló: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0) –

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből)

sárga lap: Katona M. (10.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), illetve Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)

Hírdetés

Fehérvár FC:
    —————-
Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Christensen (Makarenko, 69.), Flores – Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön – Kodro

Honvéd:
    —————-
Dúzs – Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás K. – Mitrovic (Krajcsovics, 72.), Gomis, Samperio – Kocsis D. (Plakuscsenko, 72.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.)

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.

A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »