Kurz képviselői immunitásának felfüggesztését kéri az osztrák ügyészség

Kurz képviselői immunitásának felfüggesztését kéri az osztrák ügyészség

Az osztrák ügyészség Sebastian Kurz volt kancellár képviselői immunitásának felfüggesztését kérte az osztrák parlamenttől. Kurz a múlt szombaton mondott le a kancellári posztról, miután pártját korrupciós botrányba keverték.

Kurz képviselői immunitásának felfüggesztéséről a következő ülések valamelyiken kell dönteni a parlamentnek, addig a Kurz elleni nyomozást felfüggesztik.

Hírdetés

Kurz pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) nyilatkozatban azt közölte, hogy “örül az ügyészség gyors döntésének”, mert lehetőséget ad, hogy mihamarabb cáfolhassák a 35 éves politikus elleni vádakat.

Kurzot hamis tanúzással vádolják, állítólag hazudott az Ibiza-botrányt vizsgáló parlamenti bizottságnak, valamint megvesztegetés miatt is nyomoznak utána. A gyanú szerint legközelebbi munkatársai 2016-ban Kurz karrierje érdekében rá nézve pozitív eredményeket hozó közvéleménykutatásokat rendeltek, és a “szolgáltatást” a pénzügyminisztérium kasszájából fizették ki. Az ügyben gyanúsított tíz személy mindegyike tagadja a vádakat.

CTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »