Különleges utolsó kívánság: a temetésen legyen ott a "nagy kaszás" is

Különleges utolsó kívánság: a temetésen legyen ott a "nagy kaszás" is

Egy excentrikus angol idős hölgy az utolsó részletekig megtervezte saját temetését. Többek között azt akarta, hogy a szertartáson egy kaszás jelenjen meg. A gyászolók fehérbe öltöztek, majd elmentek abba a kocsmába, ahol az elhunyt kártyázni szokott.

Az angliai Essex megyében található Maldon városában élt Sharon Taffs nagyon nonkonformista hölgy volt.

Kívánságai között szerepelt, hogy egy élő zenekar játssza kedvenc dalait, és azt is meghagyta, hogy a szokásokkal ellentétben a gyászolók világos ruhában érkezzenek. Az sem volt éppen szokványos, hogy már a temetés előtt elhamvasztották volna, majd az urnáját állítotották volna ki a szertartás alatt a templomban.

Ezen kívül azt is akarta, hogy a temetésén jelenjen meg a „nagy kaszás”. A szerepet végül az 59 éves Kenny Rossington, Mrs. Taffs lányának, Louis Millernek a barátja kapta meg.

Anyám szerint ez nagyon jó ötlet volt”

– mondta Louise az Independent honlapjának, hozzátéve, hogy Kenny eredetileg arra akarta emlékeztetni a gyászolókat, hogy lassan ők is sorra kerülnek.

Végül azonban az események kissé másként alakultak.

Hírdetés

Ragyogóan játszotta a szerepét, a templom hátsó részében állt, és egy szót sem szólt”

– mondta Louise, hozzátéve, hogy néhány gyászoló is eléggé megijedt, jóllehet előzetesen figyelmeztették őket erre.

A templomból a kocsmába

Taffs asszony élete során egy bútorgyárban dolgozott, ahol iskolai bútorokat készített, szabadidejében pedig olyan kreatív hobbiknak élt, mint a festés és a kötés. Későbbi éveiben gyakorló hívő lett, ezért utolsó napjaiban higgadtan nézett szembe a halállal. Meg volt győződve arról, hogy amikor eljön az ő ideje, találkozni fog Jézussal.

A temetésen a templomban is sok tárgy emlékeztetett az életére, és a vendégek a zenét hallgatva a lábukkal verték  a ritmust.

Amikor azt mondják, temetés, az ember sírást és szomorúságot képzel el, de ez volt a legjobb temetés, amin valaha is voltam”

– mondta Louise Miller, bizonyára nem csak a saját nevében.

A nagyon szokatlan szertartás után aztán az összes vendég elvonult abba a közeli kocsmába, ahol  Mrs.Taffs még életében szívesen kártyázott a barátaival.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »