Különleges rekordot állított fel Fernando Alonso

Különleges rekordot állított fel Fernando Alonso

Rekordot állított fel a vasárnapi Forma–1-es Szingapúri Nagydíjon Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője, aki a sportág történetének első pilótája lett több mint 100 ezer megtett versenykilométerrel.

A 42 éves Alonso – csapatának közlése szerint – a villanyfényes futam 16. körében érte el a 100 ezer kilométeres határt, majd célba is ért a 62 körös viadalon, de részben az ötmásodperces időbüntetése, részben pedig szerelőinek hibája miatt nem sikerült pontszerző helyen zárnia.

Hírdetés

A 2005-ös és a 2006-os idény világbajnoka 2001-ben, a Minardi színeiben mutatkozott be a Forma–1-ben, aztán 2019-ben és 2020-ban szünetet tartott, és többek között az amerikai IndyCar sorozatban, valamint a Le Mans-i 24 órás viadalon, illetve a Dakar-ralin állt rajthoz. A 2021-es szezonban visszatért az F1-be az Alpine istállónál, majd a visszavonuló négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel helyét vette át idénre az Aston Martinnnál.

A rutinos versenyző ebben az évben hétszer állt már dobogón és 170 pontjával jelenleg negyedik az egyéni vb-pontversenyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »