Kuleba: Tetteket, és nem szavakat várunk Bidentől

Kuleba: Tetteket, és nem szavakat várunk Bidentől

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az újságíróknak arról nyilatkozott, hogy Joe Biden amerikai elnöktől tetteket, nem pedig szavakat vár, mert az Egyesült Államok megerősítheti az ukrán hadsereget.

„Bízom benne, hogy a magas szintű diplomácia meg tudja akadályozni az Ukrajna elleni orosz agresszió következő hullámát, ha ez a diplomácia nemcsak szavakon, hanem tetteken is alapul” – hangsúlyozta Kuleba, akit az Unian.net idéz.

Szerinte ezeknek a tetteknek a következményeit Oroszország megérti majd, és figyelembe veszi a külpolitikai vagy a katonai számításokban is. 

Hozzátette, ha a diplomácia csak szavakra korlátozódik, kudarcot vall.

Hírdetés

Szavai szerint ezt Putyin is tudja, és ezért tesztelte a Nyugatot, és azt, hogy a Nyugat meddig mehet el Oroszország visszaszorításában.

A miniszter azt is kommentálta, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó amerikai katonákat telepíteni Ukrajnába.

„Bízom az ukrán hadseregben és az ukrán társadalomban. Tudjuk, hogyan kell megvívni ezt a háborút.

Katonáink már hét éve harcolnak, és a frontvonalban állnak, de az Egyesült Államok és más partnerek is megtehetik, hogy segítsék az ukrán katonák harcát ebben a háborúban. Nevezetesen: erősítsék képességeinket, küldjék el hozzánk a megfelelő védelmi fegyvereket és katonai technológiákat” – mondta Kuleba.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »