Kuleba szerint Putyin a háború kezdete óta az ötödik vereségét szenvedte el, az előző négyet is megnevezte

Kuleba szerint Putyin a háború kezdete óta az ötödik vereségét szenvedte el, az előző négyet is megnevezte

Az ukrán diplomácia vezetője, Dmitro Kuleba szerdán kijelentette, hogy Ukrajna győzött az orosz téli terror felett. A Facebookon azt írta, hogy ez volt Vlagyimir Putyin orosz vezető ötödik veresége az ukrajnai háború során.

„Történelmünk legnehezebb telén vagyunk túl. Hideg és sötétség vett körül minket, de törhetetlenek voltunk. 2023. március 1-jén Putyin ötödik vereségét szenvedte el a teljes invázió kezdete óta. Ukrajna legyőzte téli terrorját”

– mondta Kuleba.

Azt is megjegyezte, hogy Ukrajnát partnerei támogatták, és ez az Európai Unió győzelmét is jelenti, mivel „az orosz káröröm ellenére orosz gáz nélkül is túlélte”.

Kuleba felsorolta az Orosz Föderáció korábbi négy vereségét is az Ukrajna elleni invázió kezdete óta.

„Az első vereség akkor következett be, amikor a háború első perceitől fogva nem hagytuk, hogy Putyin megbilincseljen minket a félelemtől. A második vereség akkor történt, amikor meghiúsítottuk a villámháborús tervüket. Ukrajna nem esett el sem három nap, sem hét hónap, de még egy év alatt sem. És soha nem is fog elesni”

Hírdetés

– jegyezte meg.

Szerinte Putyin zsinórban harmadik veresége az volt, hogy Moszkva veszített diplomáciai fronton.

„Az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció, határozatok, elszigetelődés, fegyveráramlás, szankciók, energia, pénzügyi és humanitárius segélyek Ukrajnának… A negyedik vereség az volt, amikor Ukrajna megszállt területeinek nagy részét elvesztette a hatékony fellépések, illetve az ukrán fegyveres erők és a védelmi erők egyéb összetevőinek ellentámadásai miatt”

– mondta Kuleba.

Emlékeztetett arra, hogy a győzelemig még hosszú az út, de „már tudjuk, milyen nyerni”.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »