Kuleba: Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területének minden méterét

Kuleba: Oroszországnak el kell hagynia Ukrajna területének minden méterét

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt követelte, hogy az orosz fegyveres erők hagyják el Ukrajna területének minden méterét. Kijev harcát a megszálló katonák ellen a demokráciáért folytatott globális harc részének minősítette.

„Egyértelműen ki akarom jelenteni, hogy Oroszországnak ki kell vonulnia Ukrajna területének minden négyzetméteréről. Senki ne értelmezze félre, mit jelent a kivonás szó” – mondta Kuleba az Egyesült Államok által szervezett második demokrácia-csúcstalálkozón, amelyen virtuálisan vett részt.

Joe Biden amerikai elnök szerdán nyitja meg hivatalosan a csúcstalálkozót. Ezzel az akcióval szövetségeseket próbál gyűjteni Oroszország ellen, valamint Kína növekvő beavatkozása ellen.

 „Ebben a harcban az egész demokratikus világot védjük”

– jelentette ki Kuleba.

„Egyetlen másik nemzet sem akarja jobban a békét, mint Ukrajna. De a bármi áron megkötött béke tévhit. Ha azt akarjuk, hogy a béke tartós legyen, akkor igazságosnak kell lennie”

Hírdetés

– mondta Kuleba.

  „Oroszország agressziójának megállítása és Ukrajna területi integritásának helyreállítása a béke alapfeltétele. Az agresszornak tett észszerűtlen engedmények csak arra ösztönzik Oroszországot, hogy fokozza a demokrácia elleni támadásait, és időt adjon a hadsereg újjáépítésére és az Ukrajna elleni fegyveres offenzíva újraindítására”

– figyelmeztetett az ukrán diplomácia vezetője.

A demokrácia-csúcstalálkozót vezető Antony Blinken amerikai külügyminiszter támogatta az ukrán javaslatokat, és óva intett a konfliktus olyan megoldásától, amely lehetővé tenné az oroszok erők újracsoportosítását.

„Ez a háború holnap véget érhet, ha Putyin elnök kivonja az orosz erőket Ukrajnából”

– jelentette ki Blinken.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »