Kulcsár Krisztián: nem erre készültem

Kulcsár Krisztián: nem erre készültem

Megvonták a bizalmat az elnöktől a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai. Sajtótájékoztatóján arról beszélt, reményei szerint folytatódik az átalakulás. Wladár Sándor is némileg másra számított a közgyűlés előtt.

A Magyar Olimpiai Bizottság csütörtöki rendkívüli közgyűlésén 18-an szavaztak az elnök mellett, 24-en ellene (egy szavazat érvénytelen volt). Kulcsár Krisztián ezután bejelentette, hogy január 31-ével lemond a posztjáról. A sportvezető külön interjút senkinek nem adott, ehelyett sajtótájékoztatón összegezte álláspontját.

Mint mondta, generációk óta az olimpiai családhoz tartozik, ezért hiába van a szívében szomorúság, igyekszik semmi olyat nem mondani, ami esetleg ártana a szervezetnek. „Azt hittem, nyerni fogok” – utalt a közgyűlés előtti optimista hangulatára, megjegyezve: reggel még, amikor felkelt, a józanság és a személye körül kialakult hangulat mást mutatott. Az a hangulat a „realitást mondatta velem, tehát nem így készültem ma reggel”.

Elmondása szerint 2017. májusában arra szerződött, hogy építse fel a Magyar Olimpiai Bizottságot, adjon neki tartást, tartalmat. Legyenek olyan közgyűlések, ahova eljár a tagság, és legyenek végre olyan elnökségi ülések, amelyekre eljön az elnökség. „Egy olyan szervezet volt a vízióm, hogy amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselőivel találkozzunk, fölemelhetjük a fejünket” – mondta.

Sosem akart, akartak olyat a zászlójukra tűzni, ami az általuk áttett status quót megváltoztatta volna. Senkit ki nem szorítottak, semmifajta exkluzivitást nem terveztek a Magyar Olimpiai Bizottság tagságában kialakítani. „Ez az út ez most is itt félúton megrekedt, egyelőre. Remélem, hogy az út folytatódni fog és nem visszarendeződés lesz, de ez már ez már a következő vezető víziójának lesz a döntése” – fejtette ki.

Wladár Sándor: több „nem” szavazatra számítottam

A Magyar Úszó Szövetség elnöke azt gondolta, hogy többen voksolnak nemleges szavazattal. „Talán túl sok volt a cikk, túl elmarasztalóak voltak, talán sokan sajnálatból szavaztak igennel. Azért számítottam többre, mert a cikkekben szereplők validak, én magam is kiküldtem a kilenc elnökségi tag nevében egy hírlevelet, leírtuk, hogy mi vezetett idáig.

Hírdetés

– fejtette ki Wladár Sándor az InfoRádióban.

Sürgető kérdés ugyanakkor az új elnök megválasztása, egyrészt szervezetileg, másrészt mert öt hét sincs már hátra a téli olimpia kezdetéig. Ezzel kapcsolatban Wladár Sándort egy magas beosztású MOB-vezető megnyugtatta, hogy Peking kapcsán nem jelent akadályt az elnök személyével kapcsolatos ügy, hiszen az olimpiai szereplés megszervezését egy 25 fős stáb intézi.

Kulcsár Krisztián reményei a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba való kerülésre szertefoszlottak. Schmitt Pál májusban kerül ki onnan, az a jövő zenéje az úszószövetség elnöke szerint, hogy lesz-e magyar tagja a NOB-nak, lesz-e olyan, aki ott a magyar érdekeket képviselheti. Ugyanis

„a MOB-nak nem az a feladata, hogy a NOB érdekeit képviselje, hanem az, hogy a saját érdekeit, a magyar érdekeket”

– mondta Wladár Sándor.

Megjegyezte, az úszósportból biztosan nem pályázik senki Kulcsár Krisztián helyére, de hogy ki lehet a következő elnök, arra nem tudja a helyes választ, bár vannak „hírek, zajok”. Annyi biztos, szögezte le, hogy olyan vezetőt kell találni, aki jobb lesz, mint az előző.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »