Kudarcot vallottak a szankciók

Kudarcot vallottak a szankciók

Ideje belátni, hogy a brüsszeli stratégia, amelynek célja Oroszország térdre kényszerítése volt, kudarcot vallott, Európa „saját magát szankcionálja”, a szankcióknak káros követkeményei lettek és nem hozták meg a várt eredményt. Béketárgyalásokra, tűzszünetre és a szankciók felülvizsgálatára lenne szükség – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Szászfalvi László, a KDNP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Szászfalvi László (KDNP) a magyar törvényhozásban napiren előtt kifejtette: ideje belátni, hogy a brüsszeli stratégia, amelynek célja Oroszország térdre kényszerítése volt, kudarcot vallott, Európa „saját magát szankcionálja”, a szankcióknak káros követkeményei lettek és nem hozták meg a várt eredményt. Béketárgyalásokra, tűzszünetre és a szankciók felülvizsgálatára lenne szükség – jelentette ki.

Hírdetés

Szerinte Brüsszelnek esze ágában sincs megvédeni az európaiak érdekeit, az európai gazdaságot.
   
Azt mondta: ezzel szemben a kormány célja a családok, vállalkozások és munkahelyek megvédése, az ország biztonságának megőrzése, ennek érdekében hozza meg intézkedéseit.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt mondta: a kormány szerint „ha munka van, minden van”, ezért tartja fontosnak a munkahelyek védelmét.

2010 előtt csak egy válság volt, de a baloldali kormány akkor tönkretette az országot – közölte. Hozzátette: 2010 után a kormány egyik legfontosabb célja a munkahelyek létrehozása, a munkanélküliség leszorítása volt.

Kiemelte: most is a munkahelyek megőrzése a cél, és egymillióval többen dolgoznak jelenleg is – a válságok ellenére -, mint 2010-ben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »