Kuciak-Kušnírová-gyilkosság: Nyilatkozott a sajtónak a fantomképen szereplő férfi

Kuciak-Kušnírová-gyilkosság: Nyilatkozott a sajtónak a fantomképen szereplő férfi

Az utóbbi napokban nagy port kavart az a fantomkép, melyet a szlovák speciális ügyész mutatott be. Főleg, miután egy férfi nem csak a rendőrségen, de a szlovák sajtónak is jelezte, ismerni véli a képen szereplő férfit.

Marek, egy nagymácsédi férfi azzal kereste meg a Nový Čas szlovák napilapot, hogy egyik volt kollégájára ismert a fantomképen. Elmondása szerint a fotón szereplő Miroslavval építkezésen dolgozott együtt, a férfi a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság idején Nagymácsédon élt családjával, augusztusban azonban Ostravára költözött.

Marek szerint Miroslavról köztudott volt a faluban, hogy játékgépezik, miközben nincs munkája, emiatt pedig gyanús lett a falubeliek szemében.

Pár nappal később kiderült, a szlovák rendőrökkel együttműködnek a cseh szervezettbűnözéssel foglalkozó hivatal dolgozói, azonban részletekről nem számolhattak be.

Most szintén a Nový Čas közölt friss híreket az üggyel kapcsolatban. A szlovák lap közlése szerint Miroslavot már kereste a rendőrség Szepestapolcán (Spišská Teplica), ahonnan származik.

mondták a szomszédok, akik gyerekkora óta ismerik Miroslavot. A faluban élő rokonai semmiről sem tudtak.

Hírdetés

mondta Miroslav nagymamája, Anna.

A Nový Čas arról is beszámolt, hogy a lapot maga Miroslav is megkereste, egyben ki is zárt bármiféle kapcsolatot Kuciakékkal.

mondta a lapnak Miroslav, aki szerint egész családját sokkolta, hogy az ő képével van tele minden Szlovákiában. A férfi azt is elmesélte, hogy a jobb munka miatt költöztek el Nagymácsédról, ráadásul nem érti, hogy miért segítene az ő tanúvallomása a kettősgyilkosság ügyében, mikor Ján Kuciakot és jegyesét sosem látta.

nyilatkozta.

cas.sk, körkép.sk

Nyitókép: cas.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »