Kreml-közeli források szerint Oroszországhoz csapnák Ukrajna megszállt területeit

Kreml-közeli források szerint Oroszországhoz csapnák Ukrajna megszállt területeit

A Meduza független (ellenzéki), lettországi székhelyű hírportál három egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy Oroszország egyetlen szövetségi körzetben egyesítené Herszon, Zaporozzsja, Donyeck és Luhanszk megyék elfoglalt részeit, majd hivatalosan is az Orosz Föderációhoz csatolná őket – írja a Portfólió.

Az egyik forrás szerint a műveletet népszavazással indokolnák, a folyamat lebonyolításával pedig az egyik vezető orosz tisztviselőt, Boris Rapaportot bízták meg, ami a Putyin-kormányzat kvázi válságmenedzsere.

Hírdetés

Sajtóértesülések szerint Rapaport már elkezdett embereket toborzni az új országrészekben a közigazgatási apparátus felöltésére – ők fogják a népszavazásokat is lebonyolítani. Már korábban is voltak hírek azzal kapcsolatban, hogy az oroszok “rendkívüli körülményekhez igazodni képes” politikai tiszteket keresnek – mivelhogy a kelet-ukrajnai térség nem épp szokványos terep.

A referendumok időpontja a jövő hó közepére tehető, de az sem kizárt, hogy csak szeptember 11-e, amikor Oroszországban egyébként regionális és kormányzóválasztások lesznek.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »