Közzétették a pápa dél-szudáni útjának mottóját és logóját

Közzétették a pápa dél-szudáni útjának mottóját és logóját

„Könyörgök, hogy legyenek mindnyájan egyek” – János evangéliuma 17. fejezetének (Jn 17,21) ez a mondata kíséri majd Ferenc pápa apostoli útját az afrikai országba július 5. és 7. között. A látogatás logójában egy olajágat hordozó galamb látható Dél-Szudán térképének kontúrjai felett.

A vatikáni sajtóközpont március 23-án, szerdán hozta nyilvánosságra a pápa 37. apostoli látogatásának logóját. „Könyörgök, hogy legyenek mindnyájan egyek” – ez a mottója az apostoli útnak, amelyet Ferenc pápa július 5. és 7. között Dél-Szudánba tesz, ahol felkeresi Dzsuba városát. A látogatás a Kongói Demokratikus Köztársaságba július 2–5. között vezető útját követi. A mottó idézete Jézusnak a János-evangéliumban szereplő (Jn 17) papi imájából származik.

A pápai út logóján egy galamb, a dél-szudáni térkép kontúrjai a zászló színeivel, valamint egy kereszt és egy kézfogás látható. A galamb a térkép körvonalai fölé került, és egy olajágat hordoz, amely a béke iránti vágyra utal. A térkép közepén egy kézfogást látunk, ami az egyetlen nemzetet alkotó törzsek kiengesztelődését jelképezi. A jobb oldalon a kereszt az ország keresztény örökségét és szenvedéstörténetét szimbolizálja. A kereszt mellett felirat (Ferenc pápa Dél-Szudán) és az apostoli út dátuma, 2022. július 5–7. látható.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Illusztráció: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »