Kozsóra 1 év és 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kértek

Kozsóra 1 év és 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kértek

Kozsóra 1 év és 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kértek

Csütörtökön megkezdődött Kocsor Zsolt, azaz Kozsó pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád: nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás.

Hírdetés

Az énekest és vállalkozót a teaházának egykori üzletvezetője jelentette fel, azt állítva, hogy a Zöld Teknős Teabarlang villanyórája meg volt hekkelve, és akkor is volt áram, amikor az összes biztosítékot lenyomták. 

Az ügyészség végül nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben. A vádirat szerint a vádlott egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórájának plombáját eltávolítsa, és annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza.

Kocsor a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasást nem biztosította a szolgáltatónak, és a jogellenes áramhasználattal 1,75 millió forint kárt okozott az ELMÜ-nek. 

Az ügyészség 1 év és 4 hónap börtönt kért – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztve – abban az esetben, ha az énekes beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kocsor nem élt az alku lehetőségével, és tagadta bűnösségét a vád ismertetése után. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »