Közművesítik a Szőcs József utcát is (Kézdivásárhely)

Közművesítik a Szőcs József utcát is (Kézdivásárhely)

Alighogy befejezték a kézdivásárhelyi Mihai Eminescu utca korszerűsítését, a városháza újabb fejlesztésbe vág bele: közművesítik a Szőcs József, vagy ahogy a céhes városban ismerik, a Piac utcát. Ezen a részen – bár szinte a város szívében van – teljességgel hiányzott a szennyvizet elvezető csatornarendszer. A városvezetés ezenkívül több munkálatot is beütemezett, tervben van többek között járdaszakasz felújítása is.

Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk: a lakók is kérvényezték, hogy oldják meg ezt a problémát, hiszen a családi házak nem voltak rácsatlakoztatva a szenny­vízhálózatra, ennek oka, hogy az nem is létezett az utcában, ami eléggé nagy kényelmetlenségeket okozott az ott élőknek. Egyúttal nem csak a szennycsatornát fektetik le, hanem a vízvezeték cseréjére is sor kerül. „A város központja felé szinte ez az egyetlen utca, ahol ez a szolgáltatás hiányzik, az ott élők a szennygödrökkel kínlódtak. A megyeszékhelyi Conico Rt. végzi a munkát, nagyon remélem, hogy egy jó hónap alatt annak ez a része befejeződik, utána az utcát a Fenyveshez hasonlóan teljesen újraalapozzuk, és új aszfaltréteget is kap” – magyarázta az elöljáró, aki elmondta: mindkét munkálat költségeit a város költségvetéséből fedezik. Lévén, hogy nagyon forgalmas utcáról van szó, a munkálatot szakaszosan végzik majd, hogy ne okozzanak túl sok bosszúságot az ott lakóknak, vagy azoknak, akik felkeresik ezt a városrészt, főleg, hogy egyirányú itt a forgalom.

Hírdetés

A város más pontján is várhatóak munkálatok, azokat már a közművek végzi: ha az időjárás engedi, április 27-én a Luther Márton utca közművesítése is kezdődik. „Amint a Luther Márton utcában befejeződik a vízvezetés, onnan a munkacsoport átvonul a Kert utcába hasonló munkálatot végezni. Az 1918. december 1. utcában is tervben vannak munkálatok, két részre osztva. Egyik rész a Dózsa György utcától szinte a Penny Áruházig tart, ott a vízvezeték cseréje nagyon sürgős. Ezen a részen egyébként a járda is nagyon rossz állapotban van, így azt önerőből, párhuzamosan fogjuk egészen a Béke utcai letérőig felújítani, a gyalogosoknak szánt sáv mellett bicikliutat is kialakítunk. Ezenkívül az új bölcsőde előtt önerőből egy parkolót is létesítünk” – foglalta össze a közeljövőre beütemezett munkálatokat az elöljáró.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »