Közel 5 év után befejezi az iskolai sztrájksorozatát Greta Thunberg

Közel 5 év után befejezi az iskolai sztrájksorozatát Greta Thunberg

Közel 5 év után befejezi az iskolai sztrájksorozatát Greta Thunberg Csóka Zsófi2023. 06. 10., szo – 14:00

Thunberg sztrájksorozatát 251 héttel, tehát közel 5 évvel ezelőtt indította el.

Greta Thunberg svéd klímaaktivista 2018-ban arra kezdte el buzdítani diáktársait, hogy péntekenként ne iskolába menjenek, hanem tüntetni – így szerették volna volna felhívni a döntéshozók figyelmét a klímaváltozás jelentette veszélyre.

A mozgalom elindítása óta több mint 180 ország több millió diákja vett részt a Fridays for Future-sztrájkokban, melyek során többek között a fosszilis tüzelőanyag-ipar megújuló energiára való váltását követelték a politikusoktól.

Hírdetés

Thunberg Twitter-bejegyzésében azt írta, amikor elkezdte a sztrájkot, nem gondolta volna, hogy bármi eredménye lesz.

School strike week 251. Today, I graduate from school, which means I’ll no longer be able to school strike for the climate. This is then the last school strike for me, so I guess I have to write something on this day.Thread🧵 pic.twitter.com/KX8hHFDyNG— Greta Thunberg (@GretaThunberg) June 9, 2023

Pénteken Thunberg érettségizni fog, így nem tud több iskolai sztrájkot tartani. A 20 éves aktivista jelezte: ez nem jelenti azt, hogy a klímamegmozdulások is véget érnek.

„Még mindig itt vagyunk, és nem tervezünk sehova sem menni. Sok minden változott azóta, hogy elkezdtük, de még így sok minden van hátra… Én továbbra is tüntetni fogok péntekenként, még akkor is, ha ez technikailag már nem iskolai sztrájk”— írta Greta Thunberg.

(24.hu, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »