Közel 400 ezer forint értékű eurót raboltak társuktól a betolakodók Debrecenben – nekik is adhatjuk a mobiltelefont

Vádat emeltek négy "menekült" ellen, akik egy társukat rabolták ki még idén május elsején a debreceni Befogadó Állomáson.

Az egy fiatalkorú és három felnőtt férfi egy társukat körbevették és két oldalról a hóna alatt átfogták, bevitték az egyik szobába, ahol felszólították a pénze átadására. A sértett ennek nem tett eleget, ezért ruházatát és cipőjét átkutatták, a nadrágját lerángatták, az egyik vádlott pedig egy kenyérvágó kést vett magához.

A sértett karját hátrafeszítették, lefogták és a nadrág zsebéből megszerezték a 390 000 forint értékű 1300 eurót. A 18 év alatti támadó a férfi cipőjét is megpróbálta levenni, de mivel a sértett tiltakozott, ezért többször meg is ütötte. A cipőt végül sikerült lehúzni, de abban nem találtak pénzt.

A rablással megszerzett 1300 euróból 800 eurót, azaz 242 400 forintot sikerült a nyomozás során az egyik vádlottól lefoglalni, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült. Mind a 4 vádlott előzetes letartóztatásban várja a Debreceni Járásbíróságon folytatódó eljárást, a Debreceni Járási Ügyészség a felnőtt korú vádlottaknak fegyházbüntetést, a fiatalkorú társuknak pedig javítóintézeti nevelést kért.

(HVG – Police.hu nyomán)

Korábban írtuk: Az Európai Uniónak hála, heteken belül mobiltelefonokat kapnak a börtönwellneszben üdülők


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »