Követhetetlen a benzináremelkedés, tarifarendezést akarnak a taxisok

Követhetetlen a benzináremelkedés, tarifarendezést akarnak a taxisok

Pécsen és Debrecenben is tarifaemelésre készülnek a taxisok, a fővárosban a hatósági árazás miatt csak az önkormányzat dönthet.

Az üzemanyag ára folyamatosan növekszik, a taxisofőrök pedig már több hete indokoltnak látják a tarifa megemelését. Az ATV Híradónak nyilatkozó pécsi taxisofőr azt mondta, nemcsak az üzemanyag drágulása miatt szeretnék emelni a viteldíjakat, a kötelező biztosítás, az autóalkatrészek, szervizek költségei is felmentek 20-30 százalékkal. Debrecenben szintén emelésre készülnek a taxitársaságok a következő hetekben.

Hírdetés

Budapesten a hatósági árképzés miatt a tarifa a Fővárosi Önkormányzat kompetenciája, az esetleges emelésről már a múlt héten egyeztettek a felek.

„A város azt kérte tőlünk, hogy egy szakmai bizottságot hozzunk létre a javaslatok előkészítésére, utána pedig a következő hetekben valamilyen megoldást találjunk arra a problémára, hogy a költségeinkkel párhuzamosan valamilyen szinten a bevételeink is növekedjenek” – mondja Metál Zoltán elnök.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke emlékeztetett: előbb öt éve, utoljára pedig 2018-ban volt áremelkedés, akkor 12 százalékkal nőtt a tarifa. Metál Zoltán hangsúlyozta, a legutóbbi emelés óta annyira megváltoztak a költségek, hogy haladéktalanul kompenzációra van szükség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »