Kövér László megüzente az izraeli parlament alelnökének, hogy „a magyar nép támogatja igazságos háborújukat”

Szentgyörgyi Zoltán, Magyarország izraeli nagykövete december 12-én Jeruzsálemben találkozott Jiszráél Eichler parlamenti képviselővel, az ottani parlament alelnökével, s egyben az izraeli parlament Izraeli-Magyar Baráti Csoportjának elnökével. A beszámolók szerint a találkozóra azért került sor, hogy Magyarország diplomáciai síkon is kifejezze Izrael támogatását a Hamász elleni háborújában. A nagykövet átadta Kövér László hanuka ünnepi jókívánságait a zsidó népnek – írja az inn.co.il hírportál.

A magyar nagykövet és Jiszráél Eichler, az izraeli parlament (kneszet) alelnöke közti találkozó elején Szentgyörgyi Zoltán az Országgyűlés elnöke Kövér László nevében kellemes hanuka ünnepet kívánt a zsidó népnek. Kövér László a magyar nagykövettel azt is megüzente az izraeli parlament alelnökének, hogy az Országgyűlés és a magyar nép együttérez Izraellel, illetve támogatja Izrael igazságos háborúját a Hamász ellen.

Emlékeztetőül: Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét 2012 júniusában Reuvén Rivlin, az izraeli parlament akkori elnöke (később államelnök) megalázó módon nemkívánatos személynek nyilvánította a Jeruzsálemben megtartott Raoul Wallenberg-megemlékezésen. Kövér „bűne” az volt, hogy előtte védnökséget vállalt Nyirő József „antiszemita” író újratemetése felett. Mint ismert, Orbán Viktor Kövér helyett gyorsan kiküldte Jeruzsálembe Áder János köztársasági elnököt.

Hírdetés

Jiszráél Eichler a magyar nagykövet útján megköszönte az Országgyűlés elnökének és Magyarország miniszterelnökének, hogy szilárdan kiállnak a zsidó nép érdekei mellett. Jiszráél Eichler a fények ünnepe, a hanuka szellemében ezt mondta a magyar nagykövetnek: „Önök jelentik a fényt az emberi erkölcsöt eltorzító, s ha Izraelről van szó, az emberi jogoktól is eltekintő nemzetközi sötétségben.”

Szentgyörgyi Zoltán nagykövet a találkozó végén ezt mondta az izraeli parlament alelnökének:

A mi együttérzésünk Izraellel nem az eseményeket kívülről szemlélők együttérzése, hanem olyanoké, akik osztoznak az erkölcsi álláspontokon. Mi nem középen állunk, hanem ténylegesen önökkel vagyunk. Személy szerint én is itt lakom, s a tudósítások, a beérkező képek által Izrael népével együtt én is átéltem a mészárlás, a félelem és a szenvedés szörnyű napját.

H. J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Bajban ismerszik meg a barát – mondta a honvédelmi miniszter, és elrepült Tel-Avivba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »