Korzenszky Richárd volt a máriakálnoki búcsú szónoka Szentháromság vasárnapján

Korzenszky Richárd volt a máriakálnoki búcsú szónoka Szentháromság vasárnapján

Szentháromság vasárnapjának vigíliáján, június 3-án szentmisét, majd gyertyás körmenetet és szentségimádást tartottak a máriakálnoki búcsújáró helyen. Másnap, az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel volt.

Az ünnepi szentmisét Licz Csaba mosoni káplán mutatott be. Ezt követően gyertyás körmeneten és szentségimádáson vehettek részt a hívek, zarándokok.

Június 4-én, Szentháromság vasárnapján a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Korzenszky Richárd OSB celebrálta. Az emeritus tihanyi perjel homíliájában a Szentháromságról, valamint Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatásáról szólt.

Az ember sok mindenre képes, de életet, daloló madarat, nem tud alkotni. Ellenben képes pusztítani, ami sajnos szinte természetessé válik világunkban – mondta a szentmise szónoka.

Hírdetés

Legyen bennünk bátorság az árral szemben úszni. Ezt a kiállást vállaltuk a keresztségben és a bérmálás szentségében, még ha nem is emlékszünk vagy próbáljuk is elfelejteni – fogalmazott Korzenszky Richárd OSB.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Csonka József

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »