Koronavírusos lett az izraeli kormányfő

Koronavírusos lett az izraeli kormányfő

Megfertőződött koronavírussal Naftali Bennett izraeli miniszterelnök – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfő reggel.

A kormányfő jól érzi magát, és otthonából folytatja a napirend szerinti munkáját”

– közölte hivatala. Bennett hétfő délelőtt helyzetértékelést tart távmunkában a vasárnap esti haderai terrortámadást követően a védelmi miniszter, a belbiztonsági miniszter, a vezérkari főnök, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat vezetője, és más biztonsági vezetők részvételével.

Vasárnap este a miniszterelnök a merénylet után ellátogatott a haderai rendőrőrsre, ahol találkozott Jakov Sabtai rendőrfőkapitánnyal. Korábban megbeszélést folytatott Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel, és a felvételek alapján igen közel álltak egymáshoz. Előzőleg Bennett részt vett a szokásos heti kormányülésen is.

Hírdetés

A tárca vasárnapi adatai szerint jelenleg a kórházakban fekvő 792 beteg közül 287-nek súlyos az állapota, 116-an lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és 19-en műtüdővel lélegeznek.

A koronavírus-járvány kezdete óta 3 864 155 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Izraelben jelenleg 161 település továbbra is az „erősen fertőzött” kategóriában van, 20 helység minősül közepesen, 40 pedig enyhén fertőzöttnek, és 59 települést soroltak a járvány által jelenleg alig vagy egyáltalán nem érintett kategóriába.

Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint 10 485-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány öt hullámában 2020 februárja óta. Az elmúlt hét napban 33-an vesztették életüket, ami 36,5 százalékos csökkenést jelent az előző hét naphoz képest.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »