Koronavírus – Hollandiában is oltóbuszok járják majd az országot

Hollandiában oltópontokat zárnak be a koronavírus elleni beoltottság előrehaladása, valamint az oltási kedv csökkenése miatt, a beoltás népszerűsítését és magát a vakcinázást a jövőben oltóbuszok segítségével látják el – közölte a holland média szerdán.

Az illetékes holland egészségügyi szolgálat (RIVM) tájékoztatása szerint az országban jelenleg működő 143 oltási hely közül 73 bezár a következő hetekben.

A hivatalos indoklás szerint a holland lakosok koronavírus elleni beoltottsága hamarosan olyan szintet éri el, amely után nincs értelme nyitva tartani az összes oltóközpontot. Az országot a hamarosan oltóbuszok járják majd, hogy elérjék az alacsony oltási aránnyal rendelkező területeket – közölték.

Hírdetés

Beszámolók szerint míg június elején naponta még több mint 200 ezer embert oltottak be, addig ez a szám mostanra körülbelül napi 100 ezerre csökkent, és várhatóan rohamosan fog csökkenni a következő hetekben, mivel egyre többen szereznek teljes védettséget.

Az egészségügyi szolgálat legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt hét napban valamivel több mint 21 ezer embernek lett pozitív a koronavírus-teszt eredménye, amíg az egy héttel korábbi időszakban számuk meghaladta a 37 ezret. A legtöbb eset a tizenévesek és a húszas éveik elején járó fiatalok körében fordul elő. A fertőzések 88 százalékát a koronavírus delta változata okozza Hollandiában. Az országban mintegy 21 millió adag védőoltást adtak be a koronavírus ellen, a felnőtt lakosság több mint 60 százaléka teljesen védett. A közegészségügyi intézet kutatása azt mutatja, hogy az ország lakosságának körülbelül 90 százaléka tervezi beoltatni magát.

Hollandiában az elmúlt hét napban naponta átlagosan 3252 fertőzéses esetet regisztráltak, ami 43 százalékos csökkenést jelent az előző hét adataihoz képest. Átlagosan naponta 28-an halnak meg a koronavírus-fertőzés szövődményeiben az országban.

A járvány megjelenése óta 1 905 024-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 18 128-an haltak meg a vírus szövődményeiben Hollandiában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »