Körkép.sk exkluzív: Tudjuk, ki lesz a Szövetség jelöltje a kisebbségi kormánybiztosi posztra

Körkép.sk exkluzív: Tudjuk, ki lesz a Szövetség jelöltje a kisebbségi kormánybiztosi posztra

Nyitókép: Ma7.sk

A Fidesz járta ki a Smernél, hogy Robert Fico magyar nemzetiségű személyt ültessen a kisebbségi kormánybiztosi székbe. Mégpedig annak a progresszív-liberális Bukovszky Lászlónak a helyébe, akit anno a Most-Híd rakott a tisztségbe, és aki a világ legláthatatlanabb hivatalává silányítottaa pozíciót. Így bárki is váltja Bukovszkyt, az csak jobb lehet.

Szijjártó Péter legutóbb a Čajaková utcán közölte a Szövetséggel, hogy az ígéret megszületett, a Smer várja a magyar jelöltet. A felbuzdult Forró Krisztián be is dobta a kapocspolitika igényt, ami nagyon gyorsan csúfos véget ért. A párt kapcsolatfelvételi kísérletére még csak nem is reagált a szlovák miniszterelnöki kabinet.

A Fidesz kijárta, a Körkép.sk emlékeztette

Majd jött a Körkép.sk, aki kérdésfelvetésével segített a magyar pártnak abban, hogy emlékeztesse Robert Ficot korábbi ígéretére. A szlovák miniszterelnök kérdésünkre el is mondta, hogy „rögtön egyeztethetünk is Forró elnök úrral arról, hogy találunk-e olyan megfelelő személyt, aki képes lefedni ezt a jelentős pozíciót.”

Hírdetés

Robert Fico várja a Szövetség javaslatát a kormánybiztosi posztra (Interjú)

A Körkép.sk információi szerint össze is ült a kupaktanács, hogy kiválasszák a legalkalmasabb jeöltet. Több célszemély neve is felmerült párton belül. A liberális fake news portálok által bedobott Gyimesi eleve kacsa volt. A Szövetségnél először Őry Péterben gondolkodtak, aki a szombati kongresszuson hosszú évek után kikerülhet az országos elnökségből. Őry hátránya azonban túlságosan polikai jelölt, ami limitálja a Szövetség mozgásterét a jelenlegi kormánykoalícióval szembeni ellenzéki szerepet illetően.

Őry nem lehetett, mert politikus

Egy korábbi OT-elnökkel mint kisebbségi kormánybiztossal felálló Smer – Hlas – SNS koalíciót nehezen tudna arcvesztés nélkül kritizálni a Szövetség. Így jött a B-terv, a szakértői jelölt, És itt jött képbe értesüléseink szerint a kisebbségi ügyekben, nyelvasználatban, közösségi érdekképviseletben járatos jogász, Horony Ákos személye. Horony évtizedek óta a kisebbségi kormánybiztos portfólióját jelentő témakörben mozog. A sajnálatos módon autóbalesetben elhunyt Lancz Attila mellett a terület szakavatott szakértője.

A Kerekasztal Jogsegélyszolgálatában töltött évek mellett a kormányközi bizottságokban is dolgozik, közben dunaszerdahelyi hlyi képviselő. Alázatos, szerény, alapos szakértőként ismert. Neve viszonylag jól cseng a Duna mindkét oldalán. Személye megfelelő lehet a poszt betöltésére. Feltéve, ha Horony Ákos  jelölése a Smernek is elfogadható lesz, amire minden esély megvan.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »