Korčok szerint Vlčan tudja, mi a teendő a földek külföldi felvásárlásával kapcsolatban

Korčok szerint Vlčan tudja, mi a teendő a földek külföldi felvásárlásával kapcsolatban

Samuel Vlčan (OĽANO-jelölt) földművelésügyi miniszter tudja, mi a teendő a szlovákiai termőföldek külföldi felvásárlásával kapcsolatban. Foglalkozni fog a témával, szakértőkkel is egyeztet. Ezt a kormány csütörtöki ülése alatt jelentette ki Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter.

“Vlčan miniszter úr az, aki, miután a magyar kormány elfogadta a külföldi mezőgazdasági földterületek felvásárlását célzó alapról szóló jogszabályt, érdeklődni kezdett a téma iránt” – hangsúlyozta Korčok.

Hírdetés

A külügyminiszter tudomásul veszi, hogy a magyar kormány a külföldi földvásárlásokról szóló határozat visszavonása mellett döntött.

“Számomra ez azt bizonyítja, hogy Szlovákia fontos témát nyitott meg, mert ha nem lenne az, a magyar fél nem hozott volna ilyen döntést” – mondta Korčok. Nem akart találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, vajon egy idő után Budapest nem nyitja-e meg újra a földvásárlás témáját.  

A csütörtöki kabinetülés előtt Vlčan bejelentette: olyan javaslatot fog előterjeszteni, amely hatékonyabban védi a szlovák földterületeket a külföldi felvásárlásoktól.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »