Korántsem szeretkezünk annyit, mint gondolnánk

Korántsem szeretkezünk annyit, mint gondolnánk

Egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran, mint gondolnánk. Az Ipsos hosszútávú, a téves elképzelésekkel foglalkozó kutatásáról könyv is született, The Perils of Perception címmel. Ehhez kapcsolódóan kérdeztek meg embereket az USA-ban és az Egyesült Királyságban, hogy mit gondolnak, az ország 18-29 évesei az elmúlt 4 hétben hányszor éltek nemi életet – írja a The Conversation.

Az átlag mindkét országban 14-re becsülte a megelőző hónap szexuális aktusait a fiatal férfiak körében, míg a valóság az Egyesült Királyságban 5, az USA-ban 4, egy szexuális viselkedéssel foglalkozó részletes kutatás adatai szerint. Vagyis az emberek többsége azt gondolja, hogy a fiatal férfiak minden második nap, évente tehát 180 alkalommal élnek szexuális életet, holott a valóság évi 50 alkalom.

Még nagyobb a tévedés, mikor a férfiak azt becsülik meg, hogy a fiatal nők hány alkalommal élnek nemi életet. A britek szerint ez havonta 22 alkalom lenne, míg az amerikaiak szerint 23. Azaz a megkérdezettek szerint egy átlagos fiatal lány átlagosan minden hétköznap szexel, sőt egy-két különleges napon akár 2-3 alkalommal is. A valóság ehhez képest 5 alkalom havonta.

Hírdetés

Miért becsüljük ennyire félre? A szexre vonatkozó információinkat általában öltözői beszélgetésekből, kétes felmérésekből, a médiából, és a pornóból szerezzük be, csakhogy ezek a legtöbbször torzítanak torzítanak, hiszen jobbára a szélsőségekről és a valóságot elferdítő anekdotákról hallunk ezeken a forrásokon keresztül – állítja a The Conversation.

Azt is megkérdezték, mennyire becsülik 45-54 éves korra a szexuális partnerek számát. Ebben a kérdésben már pontosabb becsléseket kaptunk az egyik nemnél. A valóság és a becslés is 17 körül mozog a férfiak esetében. A nők sokkal kevesebb szexpartnerrel büszkélkedhetnek, mindössze a felével. Legalábbis a válaszaik szerint. Mivel elmondásuk (és a józan ész) szerint mind a férfiak, mind a nők többnyire párban szexelnek, a partnerek számának a két nemnél durván meg kellene egyeznie. Az ilyen mértékű eltérésre az sem magyarázat, hogy a férfiak esetleg prostituáltakhoz járnak. Inkább az a helyzet, hogy a férfiak felfelé, a nők pedig lefelé módosítják a valódi számokat.

De akkor mi a valóság? Egy kutatásban a nőket három csoportba osztották: az egyik csapat egyedül töltötte ki a kérdőívet, a másiknak azt mondták, valaki ellenőrzi majd az adatokat, a harmadik tagjait pedig egy ál-hazugságvizsgálóra kötötték. A csoportok tagjai ebben a sorrendben átlag 2,6, 3,4 és 4,4 szexpartnert vallottak be, ami abban a kutatásban már teljesen megfelelt a férfiak által elmondottaknak.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »