Korábban szaunázva követelték Karácsonyék a hármas metró klimatizálását, ma pedig szépen leszavazták azt

Korábban szaunázva követelték Karácsonyék a hármas metró klimatizálását, ma pedig szépen leszavazták azt

Megszavazta Budapest költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, aminek során kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása – közölte Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.

Mint bejegyzésében írja, nagyon sajnálja, hogy ez kimaradt. „Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.”

Hozzáteszi, ennek ellenére ezt meg kell oldani: „Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”

Arról is írt, hogy a közgyűlés – Gy. Németh Erzsébet javaslatára – levette a kettes metró és a H8-as HÉV (gödöllői szárny) összekapcsolását, csak az 5-ös metró első ütemét támogatta.

Hírdetés

Így követelte korábban Karácsony és pártja a klimatizált metrót

Hőmérő és szaunajelmez, volt ott minden…

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdomotor.csaba.gov%2Fposts%2F1091194471240427&width=480&show_text=true&height=420&appId

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »