Konferencia-liga – Cukaricki-Fradi: 41. perc: egy-null

Konferencia-liga – Cukaricki-Fradi: 41. perc: egy-null

Ha a legutóbbi négy összecsapásán nyeretlen magyar bajnok ezúttal begyűjti a három pontot, úgy mindenképpen legalább megőrzi a továbbjutást jelentő második helyét a kvartettben.

Mohammad Abu Fani (j), a Ferencváros és Igor Miladinovic (b), a Cukaricki játékosa a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki – Ferencvárosi TC mérkőzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A 11. percben formás támadást vezetett a szerb csapat, ezt az FTC védelme közelről nézte. A 16-oson belülről a bal oldalról egy odagurított labdát a balszélső jobb belsővel a bal kapufára csavart, onnan a hálóba vágódott a labda: 1:0

A Fradi álmatagon kezdte a játékot, gyerekes labdaeladásokkal hozta játékba a Cukarickit.

 

Hírdetés

Adama Traoré (j), a Ferencváros és Nemanja Tosic (b), a Cukaricki játékosa a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki – Ferencvárosi TC mérkőzésen a szerbiai Leskovacban.

A várakozásoknak megfelelően Dejan Stankovic vezetőedző kifejezetten támadó felállásban küldi pályára a Ferencvárost a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.

A szerb szakember kezdőcsapatában három csatár szerepel: a sérült Varga Barnabás hiányában a szintén szerb Aleksandar Pesic lesz a középcsatár, őt a bal szélről Adama Traoré, a jobbról pedig Marquinhos segíti, de a mögöttük játszó Kristoffer Zachariassen is támadó szellemű játékos.
   
A pont nélkül sereghajtó és sérülésektől tizedelt Cukaricki együttesében a nemzetközi porondon először kapott helyet a kezdőben a mindössze 16 éves csatár, Mihajlo Cvetkovic.
   
Mivel a Cukaricki belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, így a mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezik, ahol augusztusban adták át a másodosztályú Dubocica több mint 8000 férőhelyes új stadionját, amely a kispesti Bozsik Arénára hasonlít. A találkozó 21 órakor a finn Mohammed al-Emara sípjelére veszi kezdetét.
   
Ha a legutóbbi négy összecsapásán nyeretlen magyar bajnok ezúttal begyűjti a három pontot, úgy mindenképpen legalább megőrzi a továbbjutást jelentő második helyét a kvartettben.

    A Ferencváros kezdőcsapata:

Dibusz – Makreckis, Cissé, Abena, Ramírez – Sigér, Zachariassen, Abu Fani – Marquinhos, Pesic, Traoré
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »