Kómás beszélget egy halottal

Videóra vették az elképesztő esetet.

Mintha eső áztatta volna a kertet, reggelente annyi pára csapódik le. Elővigyázatlanul, papucsban mentem ki. Miközben azon töprengek, menjek-e vissza egy cipőért, odajön Józsi bá’. Már köszönés közben érzem, hogy valami turpisságot tervez. Mondja is:

— Képzeld, fiam! Olyan videót láttam, ami a túlvilágot mutatja. Egy kómában lévő férfit vettek fel, amint beszélget egy halottal.

Hírdetés

Mosolygok, sejtem, hogy a szomszéd nem tért ki a hitéből. Kíváncsi vagyok a titokzatos videóra. Közben Józsi bá’ előkeríti, és mutatja. Ránézek, valóban. A világ hírei között találkoztam már vele, de ez így nem merült fel bennem. A videón szereplő egyik személyre keresve kapásból 4-5 olyan információt találunk a google segítségével — természetesen „független, objektív“ portálokon —, amelyek megerősítik halálhírét.

A másikat, a kómás állapotú személyt pedig szeptember 15-én például a Portfolio.hu és a Euronews (hu.euronews.com) címei is megerősítik.

A videó:

Nevetünk. Azután arról beszél az öreg, hogy ha engem csak egyszer is egy apró hazugságon kapna, soha többé nem hinne nekem, de ez nem számítana, mert egyébként sem állna szóba velem. Hogy meddig hisz még a közvélemény az ilyen portfoliós, euronews-os és hasonszőrű „független és objektív“ médiumok félrevezetéseiben, azt persze egyikünk sem tudja megmondani. Mindenesetre megnyugtató, hogy itthon a kétharmad nem. P.s. A mondás szerint pedig: akinek halálhírét keltik, az sokáig él.


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »