Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség: H. Lóránt a párkányi és az esztergomi gyilkosság elkövetését is beismerte

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség: H. Lóránt a párkányi és az esztergomi gyilkosság elkövetését is beismerte

A megyei főügyészség egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte az elkövetőt, feltehetően kiadják majd a szlovák hatóságoknak.

H. Lóránt, a múlt hét pénteken egy idős, szlovákiai állampolgárságú nő meggyilkolása miatt  Esztergomban letartóztatott férfi beismerte a magyar rendőrségnek, hogy múlt héten csütörtökön ő ölte meg azt az idős párkányi férfit is, aki a Petőfi utcában lakott, és akit a tűzoltók a kútba dobva találtak meg, holtan. Rudi bácsit zenész romaként ismerték a városban, egy ideje ágyhoz kötött beteg volt, H- Lórántot hajléktalanként fogadta be. A gyanúsított viszont összeverte és a kútba dobta az idős embert. A helyszínelő orvos szerint  kéz- és lábtörésekkel, fejjel lefelé találtak rá az áldozatra, a kútban.
Az Esztergomban meggyilkolt idős nő pedig feltehetően Rudi bácsi gondozója volt. Vele H. Lóránt egy esztergomi vizesárok mellett végzett.

Hétfőn este az egyik magyarországi országos kereskedelmi tévécsatorna esti híradójában Dr. Csikós János ügyvéd, H. Lóránt védője jelentette be, hogy a tettes beismerő vallomást tett mindkét ügyben.

Hírdetés

Dr. Borbély Veronika, ügyész, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője ma lapunk megkeresésére a következő választ küldte:

„A gyanúsított a nyomozó hatóság által foganatosított kihallgatása során beismerte mindkét bűncselekményt. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 1 hónap időtartamra indítványozta elrendelni a gyanúsított letartóztatását, mely indítványnak a Tatabányai Járásbíróság helyt adott és 2021. június 17. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását. Tekintettel a gyanúsított vallomására a magyar hatóságok vizsgálják annak lehetőségét, szükségességét, hogy a büntetőeljárást átadják a szlovák hatóságoknak, figyelemmel arra, hogy az első emberölés bűntettének elkövetése Szlovákiában történt. Ebben a kérdésben döntés még nem született. A nyomozás kezdeti szakban van, számos nyomozati cselekményt szükséges elvégeznie a nyomozó hatóságnak”.   

Az ügyben tehát várható, hogy a kettős gyilkosságot elkövető H. Lórántot kiadják majd a szlovák hatóságoknak. A Nyitrai Kerületi Rendőr- főkapitányság szóvivője annyit közölt lapunkkal, hogy a párkányi ügyben emberölés és vagyoni károkozás miatt indult eljárás.

Nem hivatalosan lapunk úgy tudja, H. Lórántot csütörtökön Párkányban a bűnügyi rendőrség is kereste. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »