Kollár óva int attól, hogy politikai ügyet csináljanak Lučanský halálából

Kollár óva int attól, hogy politikai ügyet csináljanak Lučanský halálából

Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány halálának körülményeit külső behatásoktól mentesen kell kivizsgálni, figyelmeztetett Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke, aki óva int attól, hogy politikai tőkét kovácsoljanak az ügyből. A házelnök hozzátette: Lučanský családja is ezt kéri.

A kérést Miroslav Radačovský, az elhunyt hozzátartozóinak jogi képviselője tolmácsolta a parlament védelmi bizottsága tagjainak csütörtökön. „Szeretném én is megkérni az összes politikai pártot, hogy ne táncoljanak Milan Lučanský tábornok sírján” – fogalmazott Kollár, aki szerint világos választ kell adni arra a kérdésre, hogy terhel-e valakit felelősség az ügyben. Ha igen, meg kell büntetni az illetőt.

Hírdetés

„Ebben a pillanatban, a meglévő információk és bizonyítékok alapján kijelenthetem, hogy a miniszter asszony nem hibázott, és élvezi a bizalmunkat” – tette hozzá. A bizottság csütörtöki ülését az ellenzék kezdeményezésére hívták össze. Utóbbi hozzáférést kér a volt rendőrfőnök megsérülésével és öngyilkossági kísérletével kapcsolatos anyagokhoz.

Az ülésen a miniszteren kívül részt vett Maroš Žilinka főügyész, Milan Ivan, az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) távozó vezérigazgatója és Norbert Kundrák, az eperjesi börtön igazgatója is.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »