Kocsis Máté: előbbre hozzuk a finnek NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti szavazást

Kocsis Máté: előbbre hozzuk a finnek NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti szavazást

A pénteki első hírek egy március 31-i parlamenti szavazásról szóltak, de aztán kiderült, hogy a finnek ügyében előbb lesz voksolás.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló többször elhalasztott országgyűlési szavazásra a pénteki Fidesz-frakciós hírek szerint március 31-én kerülhetett volna sor, miután jövő hétre „az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések” le nem zárulta miatt a Fidesz-frakció nem akar parlamenti ülést.

Később Kocsis Máté a Facebookon azt közölte, hogy a Fidesz-frakció dönt Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. „Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni” – írta.

Hírdetés

Svédország ügyében azonban a képviselőcsoport csak később dönt

– derült ki a bejegyzésből.

Kocsis Máté frakcióvezető hangsúlyozta a bejegyzésben, hogy az Országgyűlés szuverén, „ezért semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon. Minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel.”

Nyitókép: NATO

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »