Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek – munka helyett inkább átruccannak Esztergomba

Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek – munka helyett inkább átruccannak Esztergomba

Az Országgyűlés hétfőn nyitotta meg tavaszi ülésszakát. A képviselők idei első döntéseik között az igazságszolgáltatás tevékenységéről szóló beszámolókat hagyhatják jóvá, később pedig tárgyalni kezdhetik a vagyonkezelő alapítványok létrehozásának lehetőségét.

Kövér László az ülés elején megadta a lehetőséget az ellenzéki politikusoknak a napirend előtti felszólalásokra, de ezzel sem a Jobbik, sem az MSZP, sem az LMP nem kívánt élni, a pártok egymás után kivonultak a parlamentből.

https://cdn.jwplayer.com/players/xgsVpmiu-kKo9kQI1.html

"Az ellenzék nem fog részt venni a propagandahétfőn, helyette ott állnak ki a munkavállalókért, ahol erre a legnagyobb szükség van, ezért hétfőn délután elmennek Esztergomba a Suzuki-gyárba, és ott felteszik a kérdéseiket" – mondta el a kivonulást követő sajtótájékoztatón Tóth Bertalan (MSZP).

"Megismerhettünk minden értékes ellenzéki gondolatot. Mindent elmondtak, amit a világ dolgairól gondolnak. Csak néhány szelfi bot maradt hátra" – ez már Kocsis Máté felszóláslásában hangzott el az ellenzéki akcióról.

Jakab mondaná meg, kinek van hazája

Hírdetés

"Gyáva miniszterelnöknek nincs hazája" – mondta Jakab Péter (Jobbik), arra utalva, hogy Orbán Viktor nem vesz részt a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján, hanem Jeruzsálembe utazott a V4-es országok és Izrael találkozójára. Szerinte "ugyanígy fog repülni a közéletből is.” Hozzátette: arra kérik a kormányt, hogy a rabszolgatörvény ügyében vonuljon vissza.

[*]

Hadházy Ákos (független) beszélt a mentelmi bizottság hétfői üléséről, amelyen azt állapították meg, hogy nem sérült a parlamenti képviselők mentelmi joga, amikor az MTVA-ban a biztonsági őrök akadályozták az ellenzéki politikusok mozgását.

"Kövér László meggyalázta a parlamentet azzal, hogy az ellenzéket folyamatosan bünteti” – mondta Szél Bernadett (független). Szerinte látszatdemokrácia, látszatparlament és nemlétező jogállam van, az ellenzék ennek megfelelően cselekszik.

(24.hu nyomán)

Jobbik és Gurmai egy sajtótájékoztatón

Videó, akinek gyomra van hozzá:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhvghu%2Fvideos%2F309374569726249%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »