Kitűnőre vizsgázott az égi érettségin – Gimnáziumi közössége búcsúzik a pannonhalmi bencés diáktól

Kitűnőre vizsgázott az égi érettségin – Gimnáziumi közössége búcsúzik a pannonhalmi bencés diáktól

Január 22-én elhunyt Sajben Solt Bendegúz pannonhalmi bencés diák. Tüdőtranszplantációra várt, a gyógyulásért vívott küzdelmeiről beszámoltunk már korábban. Most a pannonhalmi gimnázium közösségének búcsújáról olvashatnak.

A cisztás fibrózisban szenvedő, tüdőtranszplantációra váró gimnazista történetét több mint egy éve ismerhette meg az egész ország. Az új év elején számoltunk be arról, hogy a magyar labdarúgó-válogatott is támogatja a pannonhalmi diák, Sajben Solt Bendegúz tüdőtranszplantációját. A hősies, a betegséggel vívott küzdelem azonban január 22-én véget ért.

*

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium közössége a gimnázium oldalára töltötte fel megindító emlékezését:

Sajben Solt Bendegúz diákunk, osztálytársunk, barátunk hosszú, küzdelmes, példaadó türelemmel viselt betegségben 2021. január 22-én elhunyt.

Hírdetés

„Én, Sajben Solt Bendegúz fogadom, hogy becsületes leszek és a bencésekhez méltó módon fogok élni az elkövetkező hat évben” – hangzott el tőle a bencés diákká avató osztályünnepségen, hetedik év elején.

Bendi négy és fél évig élte együtt velünk az életét a gimnáziumban és kollégiumban, 11. második félévétől kötötte ágyhoz az egyre erősebben jelentkező betegsége. Élete végéig hű maradt fogadalmához.

Búcsúzunk tőled: barátaid, osztálytársaid, tanáraid, iskolád.

Nyugodj békében!

Forrás és fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »