Kitartottság: letöltendő börtönbüntetésre ítélték a „gengszter rappert”

Kitartottság: letöltendő börtönbüntetésre ítélték a „gengszter rappert”

Kitartottság: letöltendő börtönbüntetésre ítélték a „gengszter rappert”

Jogerősen egy év és nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték kitartottság és balesetokozás miatt Ökrös Károlyt, a Carlo Escobar néven ismert „gengszter rappert”. 

A férfit a börtönbüntetés mellett 1 év és 6 hónapra eltiltották a járművezetéstől, 2 évre pedig a közügyek gyakorlásától, illetve a vádlottnál lefoglalt készpénz, gépjárművek, ékszerek vonatkozásában elrendelt vagyonelkobzást is helyben hagyta a törvényszék.

Ökrös Károly 2005-ben ismerkedett meg egy nővel, aki ezt követően rövid időn belül prostitúciós tevékenységbe kezdett, erről a vádlottal előzetesen egyeztetett. A nőnek Ausztriában és több európai országban idővel többmilliós jövedelme származott, amiből csak minimális összeget tartott meg, bevételének nagyobbik részét a férfinak adta át.

A vádlott folyamatosan ellenőrizte a nő bevételeit, volt, amikor maga is külföldön tartózkodott vele. A nő vagy átutalta a pénzt a vádlottnak, vagy Ökrös Károly utazott ki hozzá néhány hétre. A vádlott napi szinten tanácsokkal, utasításokkal látta el a sértettet tevékenysége „hatékonyabb” ellátása érdekében.

Ökrös 2011. körül ismerkedett meg másik nővel, aki ezt követően szintén prostituáltként kezdett el dolgozni Ausztriában. Vele is napi rendszerességgel tartotta a kapcsolatot, őt is rendszerint bevételei növelésére ösztökélte. Gyakori látogatásai alkalmával a nő bevételeit magához vette.

A másodfokú bíróság indoklása szerint az újraértékelt súlyosító és enyhítő körülmények kioltják egymást, így az 1 év 8 hónap börtönbüntetés mindenben megfelel a büntetés céljának, így sem túlzottan súlyosnak, sem enyhének nem tekinthető.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »