„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”

„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”

„Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???”

Három hete nem láthatja három kisgyermekét az a jászberényi anyuka, akinek megpróbáltatásairól több alkalommal hírt adott a bűnügyi portál. A jelek szerint az illetékes bíróság hiába biztosított a jogerős ítéletében rendszeres kapcsolattartást Gabriella számára, a törvény ebben az országban nem sokat számít – az apa azt csinál, amit akar. Az úgynevezett gyermekvédelem úgynevezett szakemberei pedig széttárják a kezüket…

Az előzményekről itt olvashat:

Hírdetés

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=gabiujabb&MN=Joghalo&LN=Hungarian

„Harmadik hete, hogy hiába megyek a gyerekeimért… harmadik hete, hogy nem ölelhetem őket, nem adhatok nekik egy kis vigaszt, biztatást… A kisöccsüket még nem is látták…hová fordulhatnék még???? Kit érdekel ma Magyarországon három ártatlan, szenvedő kisgyerek???” – írta bejegyzésében Gabriella a közösségi oldalon.

És valóban. Senkit, egyetlen hatóságot sem érdekel az, hogy az apa rendszeresen megakadályozza a bírósági ítéletben garantált kapcsolattartásokat Pedig a cselekményt a törvény büntetni rendeli.

Kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása: Btk. 210. § (1) Aki a hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is önhibájából akadályozza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Gabriella a meghiúsult kapcsolattartásokról minden esetben írásban tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal Hatósági Főosztály Gyámügyi és Igazságügyi Osztályát, valamint a területileg illetékes Ceglédi Rendőrkapitányságot. ám minden hiába, a jogerős bírósági ítéletben foglaltak betartását a nevezett hivatalos szervek nem képesek (nem akarják?) kikényszeríteni.

Felmerül a kérdés: mi végre születnek bírósági ítéletek, ha azok ennyit „érnek”? Ha azokat, következmények nélkül, le lehet köpni…


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »