Kiszivárgott Čaputová szakértői kormányának névsora? Magyar is van köztük!

Szerdán kezdett el körözni az a névsor a szlovák közösségi oldalakon, mely állítólag a Zuzana Čaputová által megbízni kívánt szakértői kormány névsorát tartalmazza.

Mint ismeretes, ha a megbízott kormánynak január 31-ig nem sikerült volna megszavaztatni az előrehozott választásokat, az államfő szakértői kormányt bízott volna meg az ország irányításával. A parlament végül az utolsó pillanatban, január 31-én megszavazta az előrehozott választásokat.

Azt Čaputová ugyanakkor mindmáig nem közölte, kik kaptak volna helyet az „ő” kormányában, de a most kiszivárgott névsor talán közelebb visz a megoldáshoz. 

A lista szerint Ivan Mikloš, a Dzurinda-kormány egykori pénzügyminisztere lehetett volna az új kormányfő.

Hírdetés

Magyar szempontból különösen érdekes, hogy Čaputová Ódor Lajost, a Szlovák Nemzeti Bank alelnökét kérte volna fel pénzügyminiszternek.

Čaputová: A lista hamis 

Kitaláció az állítólag kiszivárgott lista a hivatalnokkormány tagjainak névsorával, amely a közösségi hálókon köröz – közölte a TASR-rel Martin Strižinec, Zuzana Čaputová államfő szóvivője.

A lista kitaláció, nem az elnöki irodából származik, és nem is felel meg a valóságnak, ami a lehetséges jelölteket illeti egy esetleges hivatalnokkormányba”

– tette hozzá a szóvivő.

Zuzana Čaputová a parlament január 31-i határozatának elfogadását követően kijelentette, egyelőre nem nevez ki hivatalnokkormányt, de figyelmeztetett, hogy ha kudarcot vall Eduard Heger ideiglenesen megbízott kormánya, kész bármikor megtenni ezt a lépést.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »