Kispuskával lövöldözött szomszédja házára a börtönviselt gyilkos

Kispuskával lövöldözött szomszédja házára a börtönviselt gyilkos

Kispuskával lövöldözött szomszédja házára a börtönviselt gyilkos

Bíróság elé állította a Hatvani Járási Ügyészség azt az 51 éves, korábban emberölés miatt is büntetett férfit, aki Csány községben, fényes nappal, kispuskával lövöldözött egy biztonsági kamerára.

Hírdetés

Az eszközt a vádlott egyik szomszédja szereltette fel házának utcafronti falára, azért, hogy annak segítségével láthassa, ki érkezik hozzá. A kamera egy laptopra továbbította a képeket, így a sértett a szobájában ülve is figyelemmel kísérhette a kinti történéseket.

2019. október 20-án, délután azonban elsötétült a monitor, ugyanis az utca túloldalán lakó vádlott egy kispuskából több lövést adott le a kamerára, amelyet el is talált.

A helyszínre érkező rendőrök házkutatást tartottak a terhelt lakásán, ahol megtalálták a 0,22-es kaliberű, ismeretlen gyártási számú éles lőfegyvert a hozzá való háromdoboznyi lőszerrel együtt. A vádlott elismerte, hogy engedély nélkül tartotta birtokában a kispuskát és a töltényeket, melyeket állítása szerint nem sokkal korábban illegálisan vásárolt 40 000 forintért a hatvani piacon.

A férfi ittas állapotban döntött úgy, hogy kipróbálja szerzeményét, és ehhez célpontul a házával szemközt felszerelt térfigyelő kamerát választotta, amire a saját kertjéből három célzott lövést adott le, amelyekkel nem csak a műszaki berendezést, de a ház falát is megrongálta, ezzel 30 000 forint összegű kárt okozott az ingatlan tulajdonosának.

A Hatvani Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli megszerzésével elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint garázdaság bűntettével vádolta a soron kívüli eljárásban bíróság elé állított elkövetőt.

A büntetett előéletű terhelttel szemben a bíróság – egyetértve az erre irányuló ügyészi indítvánnyal – 2 év és 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, valamint 3 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától. A lőszereket elkobozta a bíróság, a fegyver ugyanakkor lefoglalás alatt maradt, ugyanis azt a hatóságok más ügyben is vizsgálják.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »