Kiskorú fiúval fajtalankodó férfival szemben emelt vádat az ügyészség

Kiskorú fiúval fajtalankodó férfival szemben emelt vádat az ügyészség

A Kaposvári Járási Ügyészség hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki arra használta fel a kiskorú fiúval kialakított bizalmi kapcsolatát, hogy szexuális cselekményt végezzen vele. 

Hírdetés

A férfi 2022 decemberében – az egyik családtagon keresztül – ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki, így a szülők jóváhagyásával tartotta a kapcsolatot a sértettel, akik az várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányai vonatkozásában terelje jó irányba a fiút.

A vádlott azonban az ilyen módon kialakított hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, 2023 februárjában a gépkocsijába csalta a beleegyezési korhatárt még be nem töltött sértettet, majd egy félreeső helyre hajtott, ahol szexuális cselekményt végzett vele.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő végleges hatályú eltiltás kiszabására tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »