Kiskorú fiúkat próbált rávenni szexuális cselekményekre egy férfinak nevezett patkány

Kiskorú fiúkat próbált rávenni szexuális cselekményekre egy férfinak nevezett patkány

Kiskorú fiúkat próbált rávenni szexuális cselekményekre egy férfinak nevezett patkány

Szexuális kényszerítés bűntette és gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy „férfi” ellen, aki kiskorú sértetteket próbált rávenni szexuális cselekményekre, illetve arra, hogy magukról meztelen képeket küldjenek neki.

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a „férfi” egy gyermekekkel foglalkozó társadalmi szervezetben dolgozott korábban.

A gyermekekkel való kapcsolattartás céljából rendszeresen használt egy internetes csevegőoldalt. Ezt arra használta fel, hogy kiskorú fiúkkal ismerkedjen meg.

Hírdetés

A „férfi” 2019 nyarán a csevegőoldalon folytatott beszélgetései során egy kiskorú fiú bizalmába férkőzve, a sértettet meztelenül, illetve szexuális tartalommal ábrázoló fényképeket szerzett meg. Emellett személyes adataihoz is hozzájutott.

Ezután azzal fenyegette meg a kisfiút, hogy ha nem küld neki további hasonló képeket, illetve ha nem hajlandó egy előre megbeszélt helyszínen vele szexuális cselekményt végezni, akkor a már birtokában lévő képeket nyilvánosságra hozza.

A találkozót az akadályozta meg, hogy a sértett szüleinek tudomására jutott a „férfi” szándéka.

A „férfi” további két kiskorú sértettel is hasonló módon járt el, azonban ők – amikor további képek, illetve videók elkészítésére szólította fel őket – megszakították vele a kapcsolatot.

Ezen kívül az elkövető több esetben is – kiskorú fiúnak vagy lánynak kiadva magát – csetelt más kiskorú sértettekkel. „Ezen beszélgetések során kifejezetten a nemi vágy felkeltésére szolgáló kommunikációt folytatott a kiskorúakkal” – közölte az ügyészség.

Az elkövető informatikai eszközein az eljárás során több száz, három és tizennégy éves kor közötti gyermekről készült szexuális tartalmú fényképet és videofelvételt foglaltak le az ügyben eljáró érdi rendőrök.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »