Kire voksolnak majd a migránsok, ha szavazati jogot kapnak?

Kire voksolnak majd a migránsok, ha szavazati jogot kapnak?

A baloldal tényleg a migránsokkal betonozná be a hatalmát?

Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén azzal van elfoglalva, hogy miként lehetne jobban bevonni a döntéshozatalba az illegális bevándorlókat Európában. Magyarul szavazati jogot akarnak adni nekik. Véletlen lenne? Nem valószínű, ugyanis pontosan tudják, hogy a migránsok elsősorban a baloldali politikai erőket támogatják, azonban valamivel mintha nem számoltak volna. Mégpedig azzal, hogy a bevándorlók által létrehozott pártok szép lassan elkezdenek felzárkózni.

Orbán Viktor miniszterelnök 2015-ben a Lidové Noviny című cseh napilapnak adott interjújában beszélt a migrációs válságról. A migrációs politikája miatt a magyar kormányt érő bírálatok egyik okát a kormányfő abban jelölte meg, hogy „a mainstream európai elit minden új dologra ideologikusan reagál”.

Egy másik ok szerinte az, hogy az Európába érkező bevándorlók, miután megkapták az állampolgárságot, túlnyomó részben baloldali szavazók lettek.

– jelentette ki Orbán Viktor.

Az idő pedig bebizonyította, hogy a magyar kormányfőnek ezúttal is

Úgy tűnik ugyanis, az Európai Unió most érezte megfelelőnek az időt arra, hogy lépéseket tegyen az ügy érdekében.

Az Európai Bizottság november 24-én mutatta be a migránsok integrációjáról szóló új cselekvési tervét. A Margaritísz Szkínász, az európai életforma előmozdításáért, illetve a Soros-szervezetekkel előszeretettel konzultáló Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos által bemutatott dokumentum értelmében az Európai Bizottság azt akarja elérni, hogy „több migráns és migránsháttérrel rendelkező uniós polgár vegyen részt konzultációs és döntéshozatali folyamatokban helyi, regionális, nemzeti és európai szinten”.

Sőt Brüsszel nem kizárólag uniós szinten, hanem a tagállamok önrendelkezési körébe tartozó nemzeti, regionális és helyi szinteken is fokozná a migránsok döntéshozatali befolyását.

Az Alapjogokért Központ szerint ez azt jelenti, hogy az illegális bevándorlóknak szavazati jogot kell adni.

Úgy tűnik, hogy igen.

Hírdetés

A Migrációkutató Intézet 2017-es elemzése szerint az európai muszlimok többsége baloldali pártokra szavaz, Nyugat-Európa országaiban a muszlim szavazók megnyerése immár kulcseleme a kampánystratégiáknak.

Egyre több nyugat-európai országban jönnek létre bevándorlók által alapított politikai pártok. Hébe-hóba még egy-egy tisztséget is el tudnak nyerni, leginkább önkormányzati szinten.

Hollandiában 2014-ben alakult meg a Denk (Gondolat) nevű párt, amelyet két török származású politikus, Tunahan Kuzu and Selçuk Öztürk alapított.

Ők a Munkáspárt képviselői voltak, azért léptek ki a pártból, mert nem értettek egyet a muszlim közösség biztonsági célú ellenőrzésével. Képviselői helyüket megtartották, sőt eggyel bővíteni is tudták.

Az előbbi városban a muszlim erők együttesen 12,6 százalékot szereztek, így a város második számú politikai erejét alkotják.

– erre a megállapításra jutott már 2006-ban Gudrun Krämer iszlámkutató német történész.

A Migrációkutató Intézet szerint a muszlim szavazók baloldali mozgósításában alkalmanként a legszélsőségesebb antiszemiták is szerepet kaptak. Ez a jelenség leginkább talán Nagy-Britanniában figyelhető meg, ahol konkrétan egymást érik az antiszemita-botrányok a politikában.

Az elmúlt évek egyébként a brit Munkáspárt „antiszemita-botrányainak éveiként” jellemezhető.

2016 augusztusában a Munkáspárt kénytelen volt visszahívni Naz Shah pakisztáni származású parlamenti képviselőjét, mert a politikus közösségimédia-oldalán brit-izraeliek Amerikába „deportálására” tett javaslatot. Shaht 2017-ben ismét a parlamentbe juttatta a Munkáspárt, 2018 júliusában pedig megtette nőjogi és esélyegyenlőség-ügyi árnyékminiszterének.

2018 márciusában arra derült fény, hogy a párt elnöke, Jeremy Corbyn egy olyan baloldali, palesztin ügyet támogató közösségimédia-csoport tagja volt, melynek felületén klasszikus antiszemita képeket és összeesküvés-elméleteket osztottak meg. Ugyanabban a hónapban kiderült, hogy Corbyn egy 2012-es közösségimédia-bejegyzésében egy antiszemita graffiti eltávolítása ellen szólalt fel.

A tavaly decemberi választáson a Munkáspárt súlyos vérséget szenvedett, Corbyn ezután mondott le vezetői tisztségéről. Idén októberben pedig felfüggesztették a párttagságát, és a párt alsóházi frakciójából is kizárták.

Filipp Dávid

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »